Rapport inför Julen 2023

Tiger har nu funnit sig helt och hållet vid sitt nya liv och verkar trivas riktigt bra. Han spinner mer än någon annan katt som jag varit i kontakt med. Och han spinner högst också. När vi träffas på morgonen så brukar jag säga Godmorgon Tiger! Han svarar lite kort med något som liknar ”arkttjch” och så börjar han spinna. Ibland går han direkt till dörren och vill gå ut men han gillar inte alls när det börjar bli lite kylslaget. Då vänder han direkt och lägger sig nära dörren på en särskild plats med en lite matta. Under mattan går en värmeslinga. Och så sitter han där och bara spinner och myser innan han tar en tupplur igen.

Tiger får numera lika mycket blötmat som torrfoder och han gillar bäst Sheba, därefter Whiskas (med sås) därefter Whiskas (med gelé), och sedan kanske Latz i brist på annat. Torrfodret är ett specialfoder från Hills som innehåller mycket näring. Vi har det mest för Villins skull men det passar också Tiger utmärkt. Tiger har fri tillgång till maten och äter bara det han behöver utan att gå upp i vikt. Katter äter i normalfall volym efter näringsinnehåll och det gör också Tiger.

Tiger har slutat att jaga möss och råttor och går mest ut och solar när det är möjligt. Då har han särskilda sol-platser. Ibland så sitter han bara vid kattluckan och ser sig omkring ett par timmar. Jag tror han har insett fördelarna med att vara pensionär!

Tiger har också blivit snäll och varsam med att ha en bra kontakt med oss människor så han protesterar aldrig eller ger oss något besvär när vi behöver transportera honom i hans katt-bur.  Han gömmer sig inte som Villin eller protesterar som Villin. Fast å andra sidan går han inte själv in i kattburen som katten Komdå gjorde när vi sade att vi skulle åka ”Hem!”. Fast katten Komdå var särskilt fäst vid sitt gamla hem. Där hon var född och växte upp som en vild och fri katt. Hon överlevde många år på egen hand i sitt eget krypin under stallet. Tigers krypin är inledningsvis en solplats på lekstugans verandra för att sedan gå och ta en tupplur under lekstugans golv. Där finns en mysig lite lega i gräset. Där ligger Tiger under sommardagarna när han behöver vila en stund.

Tiger rör sig hela tiden inom synhåll för huset när han vill ta en runda. Ibland kommer Tiger fram och följer med mig när jag gör olika saker på gården. Då sitter han bredvid mig och spinner.  När garaget är öppet så sitter han gärna i bakluckan på en bil som står avställd där. Då brukar jag sätta mig bredvid honom stund och så pratar vi med varandra ett tag. Det tycker vi båda är trevlig och mysigt. Tiger har också bra koll över gården från garaget.

Tiger och Villin går bra ihop fastän de oftast inte bryr sig om varandra. Ibland har jag funnit dom sova bredvid varandra på sängen så det är nog praktiskt att inte låtsas om att någon av den andre finns. Båda är i samma ålder och dom kommer nog att leva många år till. Det är ofta lite opraktiskt att ha katter och bo på olika ställen, men samtidigt så ger de lite förströelse i livet.

Nu inför julen 2023 så kommer vi att bo i övervåningen på garaget där det finns en ny bostad. Då startar renoveringen av det gamla husets kök och värmepumpsrum. Det kommer att bli för stökigt för att bo i huset. Det kommer nog att ta något år att få allt i ordning så – vi får ta fram den gamla katt-klockan att ställa framför dörren så vi vet när Tiger och Villin vill komma in efter sina turer på gården. Det finns ingen kattlucka på dörren i annexet. Under vintertid får dom dock hålla sig inomhus. Det verkar som om Tiger gärna vill det. Fast Villin borde heta Villut vintertid!  

Här nedanför ser ni Tiger och jag sitta i bakluckan på bilen och diskutera möss!